Szacharóz (répacukor) (C₁₂H₂₂O₁₁)

Fehér színű, édeskés ízű, vízben jól oldódó vegyület, melyet a háztartásokban cukorként ismerünk.

Kapcsolódó extrák

Alfa-D-glükóz (C₆H₁₂O₆)

A glükózok, és ezeken belül a D-glükózok egyik térizomerje.

Transz-but-2-én (C₄H₈)

Színtelen, a levegőnél nagyobb sűrűségű gáz, geometriai izomerje a cisz-but-2-én.

Peptidkötés

A fehérjéket alkotó aminosavak peptidkötésekkel kapcsolódhatnak össze.

Alkohol oxidációja

Rézdrót színének vizsgálata hevítés, majd etanolgőz hatására.

Acetaldehid (etanal) (CH₃CHO)

Az aldehidek egyik képviselője, mely ipari szempontból jelentős alapanyag és köztes termék.

Klórmetán (metil-klorid) (CH₃Cl)

Metán fény vagy hő hatására történő klórozása során keletkezik.

Az etin égése

Etint fejlesztünk kalcium-karbidból és vízből, majd megfigyeljük, hogy meggyújtva kormozó...

Kosárba helyezve!