Zsírmolekula

A glicerinhez három telített zsírsav kapcsolódik.

Kapcsolódó extrák

Vízforralás jéggel

Vajon lehetséges-e a vizet forráspontja, azaz 100 °C alatt felforralni?

Etanol (etil-alkohol) (C₂H₅OH)

A legismertebb, élelmiszeripari szempontból is fontos alkohol.

A paradicsom színe

Vajon mitől piros színű a paradicsom?

Buta-1,3-dién (C₄H₆)

A konjugált diének legegyszerűbb képviselője.

Kóla reakciója tejjel

Vajon mi történik, ha ezt a két közismert, kémiailag is érdekes folyadékot összekeverjük?

Katalitikus krakkolás

A világ növekvő üzemanyag-szükségletét a kőolajipar a krakkolás segítségével biztosítja.

Benzol (C₆H₆)

A benzol az aromás vegyületek legegyszerűbb képviselője.

Kosárba helyezve!