A kosarad üres

Vásárlás

Darab: 0

Összesen: 0,00

0

Zöldszárnyú ara

Zöldszárnyú ara

Élénk színű, harsány papagájfaj, mely képes akár 110 decibel hangerővel is rikácsolni. Ilyen hangerőtől az ember hosszú távon meg is süketülhet.

01:58

Biológia

Címkék

Ara, papagáj, madár, trópus, Dél-Amerika, rikácsol, territórium, növényevő, erdő, állat, gerincesek, biológia

Kapcsolódó extrák

Narráció

A zöldszárnyú ara egy nagy testű,
színpompás tollazattal rendelkező,
meglehetősen hangos papagájfaj.
Elterjedési területe Dél-Amerika északi részén található.
Élőhelye a trópusi és szubtrópusi esőerdők, ligetek.
Táplálékát gyümölcsök, bogyók, hajtások
és magvak, különösen a nagyon kemény, nehezen feltörhető diófélék teszik ki.
Természetes élőhelyén általában kis csoportokban él,
néha viszont akár száznál is több egyedet számláló csapatokat alkot.
Monogám párkapcsolat jellemzi, párjához egész életén keresztül ragaszkodik
20-40 km-es,
csapatos élelemszerző körútja során is
szorosan párja mellett repül.
Ha valamelyikük elpusztul,
akkor a másik egyedül neveli fel a fiókákat.
Érdekes tény,
hogy a vadon élő zöldszárnyú arák
nem költenek minden évben,
ez a rendelkezésre álló táplálék mennyiségétől függ.
A fészekbe 2-3 tojást raknak.
A fiókák fészeklakók és mindkét szülő eteti őket.
Igen kedvelt madárfaj,
az egyik leggyakrabban fogságban tartott araféle.

Belső feliratok (labels)

Hangos rikácsolással kommunikál, Akár száz egyedet is számlálhat egy csapat, Nem költ minden évben, ZÖLDSZÁRNYÚ ARA, ÉTREND:, Gyümölcsök, magvak, diófélék, TESTTÖMEG:, 1000 - 1700 g, ÉLETTARTAM:, 50-60 év

Kapcsolódó extrák

A mohák

Igazi szárazföldi növények, de többségük a nedves élőhelyeket kedveli.

Az eső nyomában: szavannák

A szavannák növény- és állatvilága az éghajlathoz alkalmazkodik.

Bóbitás gibbon

Délkelet-Ázsiában él az esőerdőkben és monszunerdőkben. Akrobatikus ügyességgel közlekedik.

Fehér gólya

Magyarországon költ Európa egyik legjelentősebb gólyaállománya. De ismerjük-e kedvenc fészekrakónkat?

Fenyőfélék

A világ erdeinek 30%-át alkotják, a világon bárhol előfordulnak, ám a nyirkos, hűvös területeket jobban kedvelik.

Földünk tüdeje: A trópusi esőerdők

A trópusi esőerdőkre bolygónk légkörének védelme miatt is vigyáznunk kell.

Hóbagoly

Bolygónk egyik legészakabban élő bagolyféléje kiválóan alkalmazkodott a tajga és a tundra zord körülményeihez.

Rózsás flamingó

Az egyik leggyakoribb állatkerti madár a rózsaszín, kampós csőrű gázlómadár, amely a mediterrán tengerpartokon és Afrika jeletős részén előfordul.

Szirti sas

A levegő ura, éles karmaival ragadja meg áldozatai. Számos ország címerében megtalálható.

Tőkés réce

A Kárpát-medencében legelterjedtebb réceféle, amely a házi kacsa őse.

Alpaka

Az inkák háziasították. A hegyekben él, tejéért, selymes szőréért tartják. Szőre a birkagyapjúnál is melegebb.

Dél-amerikai tapír

Egy ritka faj, az ”eleven fosszília”. Szaglása kiváló, jellegzetes, lehajló ormányának köszönhetően.

Guanakó

A tevefélék családjába tartozó guanakó egykor Dél-Amerika egyik legelterjedtebb állata volt, ám mára a kihalás szélére sodródott.

Nagy fülesbagoly

A fülesbagoly évszázadok óta a bölcsesség és a tudás jelképe.

Zöld leguán

A zöld leguánról, az egzotikus terráriumok gyakori állatáról készült film.

Kosárba helyezve!