A kosarad üres

Vásárlás

Darab: 0

Összesen: 0,00

0

Miért kell helyi felhasználót és mozaWeb fiókot is beállítani a mozaBookban?

2016.03.31. 11:06

Mire szolgál a helyi felhasználó?

A mozaBook lehetővé teszi, hogy egy számítógépen többen is használják a programot (pl. egy osztályteremben több pedagógus). A programban létrehozott rajzok, jegyzetek, prezentációk és beillesztett tartalmak minden esetben az aktív helyi felhasználó fiókjába kerülnek elmentésre, így azokat csak ő láthatja. Ezért szükséges, hogy a program a helyi felhasználókat azonosítani tudja.

A helyi felhasználó tehát a mozaBook programba való bejelentkezésre szolgál, elválasztja egymástól és védi az egyes mozaBook felhasználók tartalmait.

Ha a programot egyedül használod a gépeden és úgy érzed, hogy nincs szükség a mozaBookban létrehozott tartalmaid jelszavas védelmére, akkor a bejelentkezés oldalon kapcsold be az automatikus bejelentkezést (1). A következő indításkor a program már nem fog bejelentkezési adatokat kérni.

 

Miért kell mozaWeb fiókot is beállítani?

A mozaWeb fiók azonosít téged a rendszerünkben. A fiókodhoz tartozó jogosultságok határozzák meg, hogy milyen tartalmakat érhetsz el a mozaWeben és a mozaBook programban. A fiókodhoz kapcsolódnak majd a megvásárolt könyveid, az általad létrehozott füzetek és az eszközökben létrehozott állapotmentéseid is.

Ahhoz hogy az általad elérhető tartalmakat szinkronizálhassuk és elérhetővé tegyük számodra a mozaBook programban és a mozaWeben is, a mozaBook helyi felhasználó létrehozásakor a mozaWeb fiókodat is célszerű beállítanod. A beállítást később is elvégezheted és módosíthatod a mozaBook beállítások menüjében.

Hasznos volt? Igen Nem
Kosárba helyezve!