A kosarad üres

Vásárlás

Darab: 0

Összesen: 0,00

0

Számítógép vagy merevlemez cseréje, a mozaBook újratelepítése vagy új licenckód megadása

2019.05.08. 13:17

Egy merevlemez vagy számítógép cseréjekor megőrizheted a mozaBookban létrehozott helyi felhasználók fiókjait, tartalmait, adatait, valamint a program licencét is átviheted az új gépre.

Nyisd meg a beállításokat (1) és válaszd a mozaBook belépés menüt (2). Jegyezd le a program licenckódját (3). Kattints az "Új licenc" gombra (4), így a licencet elválasztod a számítógéptől, ezáltal az újra felhasználhatóvá válik.

A mozaBookban létrehozott helyi felhasználók fiókjait, füzeteit, saját tartalmait a "Program Files/Mozaik/mozaLogin" mappában tárolja a program. Mentsd le ezt a mappát egy külső adathordozóra (pl. pendrive).

Az új merevlemezre, számítógépre a mozaBook programot nem lehet másolással átvinni, mert a könyvtárak jogosultságát a mozaBook telepítőnek kell beállítani. Telepítsd a mozaBookot, majd keresd meg a "Program Files/Mozaik/mozaLogin" mappát és írd felül azzal, amit a korábban lementettél.

Indítsd el a mozaBookot és add meg a licenckódot. Ha felülírtad a "mozaLogin" mappát, akkor ugyanazok a felhasználók fogadnak, mint a régi mozaBookban. A könyveiket újra le kell majd tölteniük a felhasználóknak, de a bennük létrehozott rajzok, jegyzetek, kiegészítések elérhetők lesznek a könyvekben, hiszen azokat is a régi mozaBookból áthozott mozaLogin mappában tárolja a program.

 

Hasznos volt? Igen Nem
Kosárba helyezve!