A kosarad üres

Vásárlás

Darab: 0

Összesen: 0,00

0

Informatika középiskolásoknak

számítógép-használati rend
Multimédia
A multimédia felhasználási szempontból azt jelenti, hogy az információ hang és mozgóképek formájában jelenik meg. Az adat­feldolgozás multimédia szemléletű, ha nagy mennyiségű, esetleg különböző módon tárolt adatokkal folyik. Mindkét tevékeny­séghez eszköz a multimédia számítógép.
Óvd a számítógépet hőségtől, nedvességtől és portól!
Ha bármilyen működési zavart, rendellenességet ta­pasz­talsz, azonnal szólj tanárodnak vagy a rendszergaz­dának, ne akard egyedül – és főleg ne ütögetéssel – meg­javítani a berendezéseket! Gondolj arra, hogy te sem örülnél, ha dolgozatíráskor azzal menne el az időd, hogy egy nem működő gépbe kellene lelket lehelni, mert az előző órán ott dolgozó nem jelezte a hibát. Ugye, belegon­dolni is rossz?!
Ha jó leszek, akkor én is játszhatok a számítógéppel?

Ha jó leszek, akkor én is játszhatok a számítógéppel?

A számítógép és kiegészítő berendezései hálózati feszült­séggel dolgoznak, ezért ne szedd szét a használaton kívüli eszközöket sem! A számítógépet és külső egységeit ne hagyd felügyelet nélkül bekapcsolva! A munka befejeztével áramtalanítsd a berendezéseket! Hibás eszközt ne hagyj ott, mivel mások számára balesetveszélyes lehet!
Ne étkezz a számítógép mellett, az áramütés veszélye miatt ne is igyál mellette! A gép használata előtt és alatt vigyázz kezed tisztaságára, mivel a billentyűzet könnyen lekoszo­lódhat, és nem nagy élmény a ragadós gombokkal vagy az akadozó egérrel a munka.
Ha füst vagy égés szagát érzed, azonnal áramtalanítsd a gépet, és szólj a tanárodnak! A számítógépet vízzel vagy poroltóval nem szabad oltani, mert ezek több kárt okoz­nak benne, mint maga a tűz. Elektromos eszközök oltására csak az e célra kifejlesztett készülékek használhatók.
Leckéhez tartozó extrák

Laptop, perifériák

A hordozható személyi számítógéphez különböző perifériákat csatlakoztathatunk.

Laptop, perifériák

Kosárba helyezve!