A kosarad üres

Vásárlás

Darab: 0

Összesen: 0,00

0

Anyanyelv felsősöknek 6.

Tartalomjegyzék
Beköszöntő
Kedves Tanuló!
Örülök, hogy ismét találkozunk! Bizonyára nőttél, fejlődtél, okosodtál. Nem csoda, hiszen már hatodikos vagy, nem a legfiatalabb a felsősök között! Vegyük számba, mi vár rád az idén! A korábbinál nagyobb felelősséggel kell dolgoznod. Annak köszönhetően bátran szólalsz meg, helyesen írsz, hatásosan fogalmazol. A megtanulandó anyagon kívül újabb nyelvi csodabogarakkal bővítheted gyűjteményedet. Fontos, hogy bízz magadban! Hidd el, a követelmények nem haladják meg a képességeidet! Ha valami mégis nehezebben megy, időben kérhetsz és kaphatsz segítséget.
Taneszközeid újak, mégis ismerősek: lesz tanulásra serkentő tankönyved, azt követő munkafüzeted, tudásszintmérőd. Bizonyára használod A magyar helyesírás szabályai című segédkönyvet, ismered a közmondásokat és szólásokat tartalmazó kézikönyvet is. Jó hasznát vennéd egy általános lexikonnak, értelmező szótárnak és a Magyar szókincstárnak. Megtalálhatod őket az iskolai könyvtárban. Látogass el oda gyakran, nem vész kárba az ott eltöltött idő!
A jó eredmény eléréséhez alkalmazd hatodikban is az eddig bevált módszereket! Vedd komolyan a tankönyv útmutatásait (Emlékeztető, Új kérdés, Tanulnivaló stb.), forgasd gyakran a kislexikont! Előbb mindig a szóbeli leckét tanuld meg, gyűjts valamennyi szófajhoz saját példákat, utána végezd el az írásbeli feladatokat! Soha ne hagyd el az önellenőrzést! Légy mindenben igényes, alapos, pontos!
Mindehhez jó egészséget, kellő szorgalmat és sok-sok örömet kíván:
Zsuzsa néni
Kosárba helyezve!