A kosarad üres

Vásárlás

Darab: 0

Összesen: 0,00

0

Anyanyelv szakképzősöknek 10.

Tartalomjegyzék
Magyar nyelv! Sarjadsz és egy vagy velünk
és forró, mint forrongó szellemünk.
(Faludy György: Óda a magyar nyelvhez)
Kedves Szakiskolás Diák!
Elérkeztél a 10. évfolyamhoz. Nézzük, mi minden vár rád az idén!
Egy alapos ismétlés után a szövegek titkaiba pillanthatsz be, hogy semmilyen helyzetben ne legyenek kommunikációs nehézségeid! Ezután néhány fogalmazványfajtát tanulmányozhatsz, melyek mintájára magad is tudsz majd kérvényt, önéletrajzot, pályázatot szerkeszteni, ha szükséged lesz rá.
A rendszeres munka, az érdeklődés és a szorgalmas gyakorlás az idén is meghozza a kívánt eredményt. Ehhez, kérlek, továbbra is tanulmányozd a tankönyv szövegeit, magyarázatait, példáit, eligazító alcímeit (Tudnivaló, Hasznos ismeret, Figyelemkeltő, Tanács, illetve Kislexikon)! A munkafüzet feladatait – a tavalyihoz hasonlóan – részben az iskolában, részben otthon kell megoldanod. Az idén se hagyd el az önellenőrzést és a javítást! Aktívan vegyél részt a páros, a csoportos munkában, ha lehet, vállalj önállóan is nyelvi feladatot, kutatómunkát, kiselőadást! Légy pontos, alapos!
Remélem, el tudod sajátítani mindazokat az alapvető anyanyelvi ismereteket, amelyek elengedhetetlenül szükségesek ahhoz, hogy a mindennapi anyanyelvi kommunikáció, a munkavállalás, az ügyintézés különböző helyzeteiben sikerrel megálld a helyed, hogy benned mindenki felkészült, együttműködő, tiszteletreméltó embert lásson!
Tanulmányaid eredményes befejezéséhez és további életedhez minden jót kíván:
a Szerző
Kosárba helyezve!