A kosarad üres

Vásárlás

Darab: 0

Összesen: 0,00

0

Természetismeret 6.

"A természet varázsát ontja bőven:
A fűben, a virágban és a kőben.
Ó, nincs a földön oly silány anyag
Mely így vagy úgy ne szolgálná javad;
De nincs oly jó, melyben ne volna vész,
Ha balga módra véle visszaélsz!"
Shakespeare

Miért tanulunk a természetről?
Az emberek évezredek óta figyelik a körülöttük levő természetet. Eleinte a jelenségeket csak csodálták, majd azokat maguk is létrehozták. Tüzet gyújtottak, magot vetettek, házat építettek, ércet olvasztottak, és így fokozatosan birtokba vették a Földet. Az ember a maga szolgálatába állította a természet erőit. Ez biztosította a fejlődést és a rohamosan szaporodó emberiség életfeltételeit a Földön.
Ma már sajnos a természet kirablása és szennyezése olyan mértékű, hogy – ha ezen nem változtatunk – a Föld néhány évtized múlva alkalmatlanná válhat az emberi életre.
Az emberiség jóléte, fejlődése és ezzel együtt környezetünk megvédése azonban csak látszólag lehetetlen. Sok okos, tájékozott, jó szándékú ember összefogása és munkája kell hozzá. A Te tudásodra és tevékenységedre is szükség van az élet feltételeinek biztosításához.
Ahhoz, hogy boldogan élj, dolgozz, fejlődj és közben ne veszélyeztesd a környezetedet, az emberiség jövőjét, jó tudnod, mit szabad, mit nem szabad és mit kell megtenned. Ezért ismerd meg jobban a természetet, ennek törvényeit! A fizika és a kémia érdekes, hasznos tudomány; segít a világ megismerésében.
Kit ne érdekelne, hogyan keletkezik a villám és a szivárvány; miért repeszti szét a sziklákat a jég; miért merül el a vízben a vasdarab, és miért úszik a vasból készített hajó; hogyan működik a fényképezőgép, a rádió, a tv-készülék, a számítógép, a rakéta és az atomerőmű. A természeti jelenségek, a gépek és a modern technikai eszközök megismeréséhez, működésük megértéséhez nélkülözhetetlen a fizika okos, értelmes tanulása. Ezért bizonyára örömmel végzel majd megfigyeléseket, kísérleteket, érdeklődéssel oldasz meg feladatokat. Az így szerzett ismereteket jól meg is kell értened, mielőtt megtanulod, hogy alkalmazni tudd a magad és mások hasznára.
A fizika tanulásához örömteli és eredményes munkát kívánnak a tankönyv írói.
A szürke mezőbe írt részek feldolgozása meghaladja a NAT-ban előírtakat.
Kosárba helyezve!