A kosarad üres

Vásárlás

Darab: 0

Összesen: 0,00

0

Informatika 5.

Mi az informatika?
Az informatika fiatal tudomány, de valójában a legősibb. A XX. század elején kezdték felismerni az információ fontosságát, tényleges szerepét az életünkben. Most – lehet, hogy furcsa lesz számodra –, nem adjuk meg a tudományág pontos célját és alapfogalmainak meghatározását. Erre vállalkozni igen nehéz lenne. Ehelyett kicsit megpróbáljuk bemutatni, körbeírni.
Az informatika a természet talán egyik legfontosabb területére vezet el bennünket. Mindennapi életünk meghatározója az információ. Környezetünkből folyamatosan érnek bennünket hatások, ingerek, ezek egy részére valamilyen választ adunk. Néha mi magunk akarunk információt begyűjteni: olvassuk az újságokat, a könyveket, hallgatjuk a rádiót, nézzük a tévét, vagy másokat faggatunk, esetleg kísérletezgetünk. Az eddig tanult tantárgyak mindegyike a tudásunkat igyekezett gyarapítani. Az informatika tantárgy keretében azt tanuljuk meg, hogy a megszerzett információt hogyan lehet csoportosítani, raktározni, feldolgozni, illetve milyen módszerekkel tehetünk szert újabb ismeretekre.
Az ember számára nagyon fontos az, hogy a környezetével folyamatosan kapcsolatban álljon. Akkor tud alkalmazkodni, vagy éppen hatást gyakorolni rá, ha a környezetéről információt tud kapni.
Ez a könyv bemutatja neked, hogyan működik a megismerést segítő eszközünk, a számítógép, hogyan kell használni, milyen számolást megkönnyítő eszközök alakultak ki, ezek hogyan működnek, és napjainkra hogyan vált a számítógép a mindennapi élet részévé.
Leckéhez tartozó extrák

A számítástechnika története 1.

Ismerjük meg a számítástechnika történetét, mely a huszadik század második felében elképzelhetetlen tempójú fejlődésen ment keresztül!

A számítástechnika története 2.

Ismerjük meg a számítástechnika történetét, mely a huszadik század második felében elképzelhetetlen tempójú fejlődésen ment keresztül!

A számítástechnika története 1.

A számítástechnika története 2.

Kosárba helyezve!