A kosarad üres

Vásárlás

Darab: 0

Összesen: 0,00

0

Informatika 6.

Tartalomjegyzék
A Mindennapok informatikája
A számítógép a XXI. század elejére egyre inkább a mindennapi eszközök sorába került. Néha nem is tudjuk, hogy az általunk használt eszköz működése, egyszerű használhatósága egy beépített számítógépnek köszönhető. A mobiltelefon, az MP3-lejátszó egyre inkább az asztali vagy a hordozható gép képességeit nyújtja, nem beszélve az útvonaltervezésben és a navigálásban robbanásszerűen terjedő GPS-ekről, a napi ügyek intézésében nagy segítséget nyújtó, zsebben is kényelmesen elférő PDA-król.
Ezek az eszközök már a napjaid részét képezik, jóllehet szüleidnek, nagyszüleidnek fantasztikus filmbeli tárgyaknak tűnhetnek. Ezért is fontos, hogy megismerd ezeket.
Ebben az évben a számítástechnikai eszközök új felhasználási lehetőségeivel ismerkedünk meg. Megnézzük pl., hogyan változtatja meg a hagyományos, papírra nyomtatott könyvet az e-könyv, milyen változások történhetnek a zenehallgatási, fényképezési, filmezési szokásainkban.
Az új képrögzítő eszközök mindenki számára lehetővé tették a képek, felvételek egyszerű otthoni elkészítését, átalakítását, bemutatását, másokkal történő megosztását. E területtel is foglalkozunk a könyvben.
A harmadik témakörünk újra a programkészítés világába vezet, de kicsit más módon, mint eddig láthattuk. A LOGO nyelvre épülő teknőcgrafika lehetőségei után megismerjük az Imagine program olyan oldalát, amely játékok egyszerű elkészítését teszi lehetővé számunkra. Idén újdonságként a képernyő képzeletbeli világát is elhagyjuk, igazi, izgő-mozgó robotok megépítésével és programozásával is megismerkedünk.
Ezzel az ikonnal jelöltük meg azokat a leckéket, amelyekhez segédanyagok találhatók a könyv honlapján, a http://www.informatika.hu címen.
Kosárba helyezve!