A kosarad üres

Vásárlás

Darab: 0

Összesen: 0,00

0

Anyanyelv felsősöknek 7.

Beköszöntő
Kedves Tanuló!
 
Az új tanévben új feladatok várnak rád. Tovább bővítheted kommunikációs ismereteidet, és a sok gyakorlás után már nem okoz nehézséget egy iskolai beszámoló kidolgozása vagy egy hivatalos ügy elintézése. Az idén az egyszerű mondat részeiről, valamint az összetett szavakról tanultok bővebben. Azon kívül érdemes az emlékezetedbe vésned a Figyelemkeltő rovat ismereteit és elolvasnod a Nyelvi csodabogarak érdekességeit. Fontos, hogy bízz magadban! Hidd el, a követelmények, elvárások nem haladják meg a képességeidet! Ha valami mégis nehezebben megy, időben kérhetsz és kaphatsz segítséget.
Taneszközeidet már jól ismered: a tankönyv beosztását követi a munkafüzet és a tudásszintmérő. Remélem, egyre gyakrabban használod A magyar helyesírás szabályai című segédkönyvet és A magyar szólások és közmondások gyűjteményét. Haszonnal forgathatod a Magyar értelmező kéziszótárt, a Magyar szókincstárat és a különböző lexikonokat. Valamennyit megtalálhatod az iskolai könyvtárban.
A jó eredmény eléréséhez továbbra is vedd komolyan a tankönyv útmutatásait (Emlékeztető, Új kérdés, Tanulnivaló stb.), forgasd gyakran a kislexikont! Előbb mindig a szóbeli leckét tanuld meg, utána végezd el az írásbeli feladatokat, és soha ne hagyd el az önellenőrzést! Légy mindenben igényes, alapos, pontos!
Mindehhez jó egészséget, kellő szorgalmat és sok-sok örömet kíván:
Zsuzsa néni
Kosárba helyezve!