A kosarad üres

Vásárlás

Darab: 0

Összesen: 0,00

0

Egészségtan 6.

„Ép testben legyen ép lélek!”
Decimus Junius
Kedves Gyerekek!
Az egyik legérdekesebb, és számotokra legfontosabb tankönyvet tartjátok a kezetekben, mely rólatok és nektek szól. Abban különbözik sok más tankönyvtől, hogy ebben az ismereteken kívül helyes életviteli szokások, hasznos tanácsok, figyelmeztetések találhatók. Ha ezeket megszívlelitek, és eszerint alakítjátok életeteket, megőrizhetitek legdrágább kincseteket, az egészséget.
A könyv használata során feltárul előttetek az emberi test, mint egy csodálatos egész, melynek részei – egészség esetén – harmonikusan működnek.
Megismerhetitek szervezetetek kamaszkori változásait, azok okait és a vele kapcsolatos tennivalókat. Tudatosulnak a benneteket veszélyeztető környezeti hatások. Közben elsajátíthatjátok azokat a helyes életviteli szokásokat, melyekkel a károsító tényezők hatása csökkenthető, esetleg kiküszöbölhető, és a betegség megelőzhető. Azt is felismerhetitek, hogy ha időben fordultok orvoshoz, a betegség könnyebben és gyorsabban gyógyul.
Látni fogjátok a reális önismeret fontosságát. Felismeritek a család, a jól választott társak, barátok segítő, formáló szerepét egészséges, harmonikus testi és lelki fejlődésetekben.
A tankönyvhöz készült „Megfigyelés-, tapasztalat- és feladatgyűjtemény” kissé eltér a hagyományos munkafüzetektől. Feladatai között lehetőséget biztosítottunk véleményetek kifejtésére, megfigyeléseitek, tapasztalataitok rögzítésére. Több helyen nektek kell egy-egy feladathoz megoldási tervet készíteni, majd megvalósítását értékelni.
Az egészséges és boldog felnőtté váláshoz kívánnak sok sikert
a Szerzők.
HOGYAN HASZNÁLTÁTOK A TANKÖNYVET?
A fontosabb ismereteket a tankönyv vastag betűvel jelzi.
JEGYEZD MEG!
A leckék végén a továbbhaladáshoz szükséges tanulnivalókat összegeztük a számotokra. Ezeket nem kell szóról-szóra tudni, hiszen csupán vázlatok a tudásotok felidézéséhez.
ELLENŐRIZD TUDÁSOD!
A kérdésekkel kipróbálhatjátok, hogy tudjátok-e, pontosan értitek-e az órán és az otthon tanultakat.
ÉRDEKLŐDJ, NÉZZ UTÁNA!
Kérdéseit, feladatait megoldhatjátok szakkönyvek, folyóiratok, tapasztalatszerző beszélgetések és az internet segítségével.
HASZNOS TUDNIVALÓK!
Itt olyan tanácsokat írunk le számotokra, melyekkel egészségesebbé, harmonikusabbá tehetitek életeteket.
OLVASD EL!
Az apró betűs ismeretek érdekességeket és kiegészítéseket tartalmaznak. Ilyeneket ti is gyűjthettek, és elmondhatjátok az órán.
A tankönyv szövegében *-gal jelölt szavak, kifejezések magyarázatát a Kislexikonban találjátok meg.
A képek, ábrák alatti, ä jellel jelölt kérdések önálló munkát igényelnek tőled.
Kosárba helyezve!