A kosarad üres

Vásárlás

Darab: 0

Összesen: 0,00

0

Természetismeret 6.

Bevezetés
„Emberi táj ez. Dolgos kéz alkotta, magának formálgatta a lét kényszere, kedve szerint: s nyájassá szelídült a kietlenség, a vadonból emberi otthon lett, életet adó hagyomány.”
Keresztury Dezső

Kedves Gyerekek!
Ebben a tanévben folytatjátok a tájékozódást: a Föld felszínén, Európában és hazánk közvetlen környezetében, a Kárpát-medencében.
Sok izgalmas kérdésre kaptok választ az órákon. Megtudjátok, hogy miért váltakoznak a nappalok és az éjszakák, miért alakulnak ki az évszakok, miért van a Föld egyes vidékein örök nyár vagy örök tél.
Képzeletben és a térképen bebarangoljátok Magyarország tájait. Felfedezitek természeti szépségeit, megfigyelitek lakóinak életét.
Ezt követően megismeritek hazánk tájainak természetes növény- és állatvilágát. Megértitek, miért élnek más élőlények az erdőben, a vízben, a vízparton vagy a réten. Elétek tárul hazánk élővilágának szín- és formagazdagsága. Megértitek a környezet-szervezet-életmód összefüggéseit és az életközösségek kölcsönhatásait.
Reméljük, a nemzeti parkok felkeltik érdeklődéseteket, s az elkövetkező években ellátogattok területükre. Igazi szépségük teljes valójában csak a közvetlen találkozás során tárul fel.
Sajnos, azt is láthatjátok, hogy ez a csodálatos világ milyen sérülékeny, és az emberi felelőtlenség miatt mekkora veszélyben van. A veszély felismerése mellett fontos, hogy érezzétek: közös erővel, tenni akarással meg lehet őrizni hazánk természeti kincseit. Ebben a ti szerepetek óriási, mivel ti lesztek a holnap felnőttei. Nagyon fontos, hogy mindezt alaposan megismerjétek.
Munkátokhoz sok sikert kívánnak
a szerzők!
Kosárba helyezve!