A kosarad üres

Vásárlás

Darab: 0

Összesen: 0,00

0

Földrajz 8.

Kedves diákok!
„Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne.”
Tamási Áron
Az elmúlt tanévek földrajzóráin képzeletben bekalandoztátok a Föld kontinenseit.
Kisiskolásként saját hazátokról is tanultatok egy keveset, de ahhoz, hogy felnőttként tenni is tudjatok majd érte, többet kell tudnotok róla. Az idén Közép-Európa országai után Magyarország természeti adottságaival, a hazai tájak életével, a magyar társadalom és gazdaság jellemzőivel foglalkozunk.
Érettebb fejjel bizonyára megértitek Babits Mihálynak a hazaszeretet és emberszeretet kettős üzenetét közvetítő gondolatait:
„Magyar vagyok: lelkem, érzésem örökséget kapott, melyet nem dobok el: a világot nem szegényíteni kell, hanem gazdagítani. Hogy szolgálhatom az emberiséget, ha meg nem őrzök magamban minden színt, minden kincset, ami az emberiséget gazdagíthatja? A magyarság színét, a magyarság kincsét! ...
Én hiszek a testvériségben: a színek együtt adják ki a képet, a hangok együtt adják a koncertet.”
Természetes, hogy hazánk társadalmi-gazdasági élete napról napra változik, fejlődik. Kísérjétek figyelemmel ezeket a változásokat az újságok, a rádió, a televízió híreiben! Értékelésükhöz kérjétek tanárotok segítségét! Az előző évekhez hasonlóan használjátok rendszeresen az atlaszotokat, munkafüzeteteket és az utóbbiban található statisztikai adatokat is!
A munkához, a tanuláshoz sok sikert kívánnak:
a Szerzők.
Kosárba helyezve!