A kosarad üres

Vásárlás

Darab: 0

Összesen: 0,00

0

Fizika 11.

„Soha ne gondolj tanulmányaidra,
mint kötelességre,
hanem mint irigylésre méltó lehetőségre,
megismerni a szépség felszabadító erejét
a szellem birodalmában saját kedvedre
és a közösség hasznára,
amelyhez későbbi munkád tartozik.”
Albert Einstein
Kedves diákok!
Tankönyvünk a fizika tudományának legújabb, és egyben legizgalmasabb fejezeteivel foglalkozik.
A „kézzelfogható” mechanikai rezgések és hullámok jelenségeiből kiindulva eljutunk a rejtélyes, szemmel nem látható elektromágneses hullámok világába, ahol a hullámok hordozó közeg nélkül szállítanak óriási mennyiségű informaciót egyik kontinensről a másikra.
Megtudhatjuk, hogy miként született meg a modern fizika, hogyan fejlődött ki az atom- és magfizika, melyek a szó szoros értelmében is megrengették a XX. század szellemi és anyagi világát.
Tanulmányaink során rádöbbenhetünk mindennapi szemléletünk korlátaira, amikor a makro- és mikrovilág furcsa, de igaz törvényszerűségeit próbáljuk magunknak elképzelni.
A tankönyv utolsó fejezete az atommagok és a csillagok világába vezet bennünket. Feltárul előttünk az atomenergia rejtélye, és megérthetjük, miként szolgálhatják az emberiség energiaellátását az atomerőművek.
Végezetül áttekintjük világegyetemünk szerveződésének szintjeit, megismerkedünk a csillagok kozmikus születésével és halálával, univerzumunk keletkezésével, lehetséges jövőjével.
Mindezen izgalmas kérdések jobb megértését szolgálják a tankönyv újszerű ábrái, fotói, tréfás rajzai, a kiegészítő olvasmányok és a segítő megjegyzések.
Mint a tankönyvek általában, a fizika 11. sem nyújthat teljességet. Feldolgozásához – a tanári magyarázaton kívül – a tudományos folyóiratokból, könyvekből és az internetről gyűjthetünk további információt.
Az alkalmazni képes tudás elsajátításához türelmes, kitartó munkát, és az ezzel járó igazi szellemi sikerélményt kívánnak
a tankönyv Szerzői.
Kosárba helyezve!