MS-2615

A Természetről Tizenéveseknek

Fizika 9.

Mozgások. Energiaváltozások

Tankönyv

Mozaik Kiadó
MS-2615 - 15. kiadás, 2015 - 160 oldal

Szerzők: Dr. Halász Tibor

A tankönyv jellemzői:
  • Az egyes tanórákon feldolgozható egységek a téma lehetőségeihez mérten a tanulók meglévő gyakorlati ismereteiből indulnak ki, kísérletekre, mérésekre alapozva vizsgálják a jelenségeket, tulajdonságokat. Ezekre építve tudatos, gyakran viszszatérő, gondolati ritmust képező lépéseken keresztül, fokozatosan bővítve alkothatók meg a fogalmak és törvények, előbb kvalitatív, majd ha lehetőség van rá, kvantitatív formában.
  • A leckéket követő Megjegyzések részben a fogalmak megértését, tartalmi elmélyítését segítő magyarázatok találhatók.
  • A Gondolkodtató kérdések, Feladatok és Érdekességek a logikus gondolkodást, az elméleti tudás gyakorlati alkalmazását segítik, valamint fizikatörténeti érdekességekre, a fizika társadalmi és technikai hatására, jelentőségére hívják fel a figyelmet.
  • Az egyéni gyakorlást segíti, hogy a tankönyv végén megtalálhatók a leckékhez kapcsolódó, tanórán vagy házi feladatként használható feladatok eredményei, illetve megoldásai.
A tankönyv színes és szemléletes képanyaga (hangulati rajzok, fotók, ábrák, vázlatok, grafikonok, táblázatok) a tanulói tevékenységekhez is alapanyagot nyújt, jól kiegészíti a szöveget, szemléletessé teszi és segít értelmezni a legfontosabb gondolatokat.
NYOMTATOTT kiadvány
Méret: B5 (176x250) ,  Tömeg: 282 g
A könyvbe nyomtatott kód segítségével hozzáférhet a kiadvány HOME digitális tankönyv változatához is.
1 600 Ft
HOME Digitális változat
Otthoni használatra készült digitális kiadvány.
1 600 Ft
CLASSROOM Digitális változat
Iskolai használatra készült digitális kiadvány, amely interaktív táblán is használható.
8 000 Ft
Kosárba helyezve!