A kosarad üres

Vásárlás

Darab: 0

Összesen: 0,00

0

MS-4230

Művészeti albumok

Fellegek vándorai

Fehér-tói madárvilág - Csizmazia György írásával

Mozaik Education
MS-4230 - 1. kiadás, 196 oldal

Szerzők: Csizmazia György

Tanterv: NAT 2007

Az album Csizmazia György, a népszerű szegedi természetbúvár, biológus, természetrajzíró és múzeumpedagógus előtt tiszteleg. A kötet az ő írásainak gazdag válogatása, melyek három évtized fehér-tói barangolásainak emlékei. Azé a három évtizedé, melyet esőben, sárban és szélben ugyanúgy, mint napsütésben a vidék bebarangolásával töltött. Így mindenkinél jobban ismerte az ottani élővilág minden apró rezdülését. Ezek a cikkek korábban a szegedi napilapokban (főként a Délmagyarországban) jelentek meg: az első még 1963-ban, az utolsó 1995-ben.

A közel 200 oldalas kötet szerkesztője, Pálfy Katalin Csizmazia György eredeti szándéka szerint az évszakok váltakozását, a természet körforgását mutatja be a kiválasztott természetrajzi tárcákkal, esszékkel és a hozzájuk társított képekkel.

A kötetbe válogatott 104 írást 16 fotográfus 377 felvétele illusztrálja. A fotók többsége dr. Bajusz Huba, Barkóczi Csaba, Hencz Alajos, Máté Bence, dr. Molnár Gyula, Puskás József, Széll Antal, Vadász Anna és Vadász Sándor alkotása, melyeket önzetlenül ajánlottak fel a készülő albumba. A képeken 97 különböző madárfaj bukkan fel.

A legkülönlegesebb illusztráció a nyitógrafika: Kass János utolsó befejezett alkotásaként rajzolta újra a barát allegorikus portréját.

A kötet méltó emléket állít a 2000-ben "az ég madaraihoz költözött" Gyurka bácsinak.

NYOMTATOTT kiadvány
Méret: B4 (250x353) ,  Tömeg: 1225 g
5 000 Ft
HOME Digitális változat
Otthoni használatra készült digitális kiadvány.
5 000 Ft
CLASSROOM Digitális változat
Iskolai használatra készült digitális kiadvány, amely interaktív táblán is használható.
25 000 Ft
Kosárba helyezve!