Váš nákupní košík je prázdný

Nákup

Kusy: 0

Spolu: 0,00

MS-3959

Magyar klasszikusok

A Cinegekirály

Válogatott elbeszélések

Román / novela

Mozaik Kiadó
MS-3959 - Edice 1, 64 stran

Autoři: Móra Ferenc

Učební osnova: NAT 2007

„Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót. Ha az irodalmi érték a szeretetreméltóság – márpedig ez is irodalmi érték lehet -, akkor Móra Ferenc helye a legelsők között van." /Hegedűs Géza/

Sok esetben érdemes érettebb fejjel újraolvasni a régi kötelező olvasmányokat, hiszen ekkor már biztosan máshogy éljük át őket, többet értünk meg belőlük.

Móra Ferenc ifjúsági műveit gyermekkori élményei ihlették, ezért különös érzékenységgel volt képes ábrázolni a kor szegény emberének kiszolgáltatottságát. Így vált ő magyar ifjúsági irodalom klasszikusává. Történeteit higgadt humor és világos magyaros stílus jellemzi.

A kötetbe válogatott elbeszélések arra tanítanak, hogy nem csupán nagy eseményekről szól az életünk, sokkal inkább a hétköznapokról, melyekben ugyanúgy észre lehet venni a szépséget, a varázslatot, az emberséget - ebben segít Móra gyermeki főhőse.

Az olvasó ezen élményét tökéletesen kiegészítik a kis erdélyi, Kovászna megyei faluból, Kökösről származó Deák Ferenc Munkácsy-díjas grafikusművész illusztrációi.

HOME Digitální verze
Digitální publikace určená pro domácí použití.
990 Ft
CLASSROOM Digitální verze
Digitální publikace určená na školní použití, kterou lze použít i na interaktivní tabuli.
4 950 Ft
Added to your cart.