Your cart is empty

Shop

Quantity: 0

Total: 0,00

0

A külső lakóöv

A külső lakóöv

A nagyvárosok esetében szinte szükségszerű, hogy a lakosság a külső kerületekbe költözik, és onnan ingázik a munkahelyére.

02:38

Geography

Keywords

flat, property, city centre, outskirts, suburban, geography, society

Related items

Related items

A belső lakóöv

Az európai városok közös jellemzője, hogy a belvárosi területek a legértékesebbek. Az itt vásárolt ingatlanok esetében a lakófunkció gyakran háttérbe szorul.

A külső munkahelyöv és a rozsdaövezet

A belváros körül elhelyezkedő területek korábban munkahelyi funkciót töltöttek be, ám mára állaguk erősen leromlott.

A lakótelepek

Az 1970-es években házgyári technológiával több százezer panellakást építettek.

Budapest

With a population of almost 2 million, Budapest is the capital city of Hungary. It is one of the four capital cities through which the Danube flows.

Budapest

Budapest is not only a political, cultural, commercial and industrial centre and a transport hub, but also a popular tourist destination.

Budapest, mint fürdőváros

A Budapest alatt lezajlódott földtani folyamatoknak köszönhetően több helyen gyógyvíz található. Erre a város egy teljes turisztikai ágat épített.

Budapest és a Duna

A Duna a budapestiek életében meghatározó, egyszerre összeköt és elválaszt. A folyón átívelő hidak mindegyikének sajátos története van.

Budapest fejlődése

Az előnyös földrajzi helyzet az ókori Római Birodalomtól napjainkig szinte mindig kedvezően befolyásolta a város fejlődését.

Danube

With its length of 2850 km the Danube is the second longest river in Europe after the Volga. It flows through ten countries and four capital cities.

Metropolises: destruction or sustainability

Watch this video to find out what problems a metropolis has to face today.

Pest felett, a budai várban

Az impozáns budai vár a fővárosi városkép egyik legmeghatározóbb épülete. A történelem során fontos szerepet játszott, ma is számos közintézménynek ad otthont.

Szentendre

A Dunakanyar egyik legszebb kisvárosa a mediterrán hangulatú Szentendre, amely elsősorban művészetével és kultúrájával ragadja magával a látogatót.

What makes a locality a town?

A town provides services that do not only meet the needs of its own population. Its scope of duties goes beyond its borders.

Gated communities

People with a higher social position tend to separate themselves from the lower social classes. Establishing closed housing estates called gated communities...

Greenfield and brownfield projects

A new property can be built on a completely empty area or an old building can be renovated.

Suburbanisation

A gradual outflow of residents from the centre of the city towards the surrounding areas.

Added to your cart.