Your cart is empty

Shop

Quantity: 0

Total: 0,00

0

Budapest, mint fürdőváros

Budapest, mint fürdőváros

A Budapest alatt lezajlódott földtani folyamatoknak köszönhetően több helyen gyógyvíz található. Erre a város egy teljes turisztikai ágat épített.

03:07

Geography

Keywords

balneológia, beach, thermal water, bath, tourism, water, Hungary, geography, regional

Related items

Related items

A belső lakóöv

Az európai városok közös jellemzője, hogy a belvárosi területek a legértékesebbek. Az itt vásárolt ingatlanok esetében a lakófunkció gyakran háttérbe szorul.

A külső lakóöv

A nagyvárosok esetében szinte szükségszerű, hogy a lakosság a külső kerületekbe költözik, és onnan ingázik a munkahelyére.

A külső munkahelyöv és a rozsdaövezet

A belváros körül elhelyezkedő területek korábban munkahelyi funkciót töltöttek be, ám mára állaguk erősen leromlott.

A lakótelepek

Az 1970-es években házgyári technológiával több százezer panellakást építettek.

A Városliget

Aki Budapest belvárosban némi zöld területre, kikapcsolódásra vágyik, a Városliget kiváló lehetőséget nyújt számára.

Budapest

With a population of almost 2 million, Budapest is the capital city of Hungary. It is one of the four capital cities through which the Danube flows.

Budapest

Budapest is not only a political, cultural, commercial and industrial centre and a transport hub, but also a popular tourist destination.

Budapest és a Duna

A Duna a budapestiek életében meghatározó, egyszerre összeköt és elválaszt. A folyón átívelő hidak mindegyikének sajátos története van.

Budapest fejlődése

Az előnyös földrajzi helyzet az ókori Római Birodalomtól napjainkig szinte mindig kedvezően befolyásolta a város fejlődését.

Danube

With its length of 2850 km the Danube is the second longest river in Europe after the Volga. It flows through ten countries and four capital cities.

Pest felett, a budai várban

Az impozáns budai vár a fővárosi városkép egyik legmeghatározóbb épülete. A történelem során fontos szerepet játszott, ma is számos közintézménynek ad otthont.

Szentendre

A Dunakanyar egyik legszebb kisvárosa a mediterrán hangulatú Szentendre, amely elsősorban művészetével és kultúrájával ragadja magával a látogatót.

The largest synagogue in Europe

Learn about the largest synagogue in Europe.

Added to your cart.