카트가 비어 있습니다.

구입하기

수량: 0

전체: 0,00

MS-3954

Magyar klasszikusok

A beszélő köntös

소설/단편

Imosoft Kft.
MS-3954 - 1판, 128 페이지

저자: Mikszáth Kálmán

교육과정: NAT 2007

„Bármennyire ragaszkodtam a krónikamaradványokhoz, mégse kívánom tekintetni az elbeszélést például történelmi epizódnak Kecskemét múltjából, mert a mese benne a fő: a történelmi események csak mint színek bukkannak föl mögötte. S e színeket önkényesen hoztam össze a kaftány szereplésének idejére, száz év előttről, vagy száz év utánról. Néhol a színeket hoztam a kaftányhoz, másutt a kaftányt vittem a színekhez.” /Mikszáth Kálmán/

Mikszáth Kálmán műveire leginkább a történelem nagyfokú ismerete jellemző, gazdagon fűszerezve iróniával és fanyar humorral. Ebből adódóan erős társadalomkritikát olvashatunk ezekben a történetekben.

Ez regény nagyon modern: összeütközik benne a magánérdek a közérdekkel, a szerelem, a személyes érzelmek a közbizalommal való visszaélni nem akarással. A szerző ezekben a történelmi elbeszéléseiben nem a sorsfordító eseményeket ábrázolja, hanem elsősorban a múlt hétköznapjait és a háborús időszak túlélési technikáit.

A történet a 150 éves török megszállás idejére repít minket. Kecskemét városa híres volt vásárairól, szép leányairól. E történetben is vannak kecskeméti szép leányok, gyönyörű portékák, törökök, magyar vitézek és egy tehetséges, de hetvenkedő szabó. De miről beszél a köntös?

HOME 디지털 버전
가정용을 위한 디지털 출판물입니다.
CLASSROOM 디지털 버전
교실 사용을 위한 출판물인데 대화식 칠판으로도 사용이 가능합니다.
Added to your cart.