A kosarad üres

Vásárlás

Darab: 0

Összesen: 0,00

0

Duna

A 2850 kilométer hosszú Duna Európa második leghosszabb folyója a Volga után. A Duna tíz országon, köztük négy fővároson halad át.

Alpok

Az Alpok, amelynek legmagasabb csúcsa a 4810 méter magas Mont Blanc, Európa legmagasabb hegylánca.

Mezei tücsök

Könnyen felismerhető vaskos, fényes fekete testéről és nagy, sisak szerű fejéről. A hím jellegzetes ciripelő hangot ad ki.

Labdarózsa

Gömbös formájú bogernyővirágzata figyelemfelkeltő hatású, kedvelt dísznövény a nyirkosabb területeken.

Tavi molnárpoloska

A vízpartok különleges állata, hosszú lábai segítségével képes a vízen járni.

Budapest

A közel 2 millió főt számláló Budapest Magyarország fővárosa és egyben a négy főváros közül az egyik, amelyen a Duna átfolyik.

Egy régész munkája

A történelem nem mindig alapul száraz tényeken, olykor komoly kutatómunkát végeznek múltunk feltárásában. Ők a régészek, vagyis a letűnt korok detektívei.

Külső lakóöv

Az alacsony ingatlanáraknak köszönhetően az emberek és az ipar egy része is gyakran a külvárosi területekre költöznek a nagyvárosokból. Ez az úgynevezett...

Tópart

A tópart számos élőlény természetes élőhelye. Található itt többek között békalencse, nád, cukornád is. Ártéri erdők övezik.

A szén allotrop módosulatai

Szén az egyik legszélesebb körben használt energiaforrás. A fűtőértéke magas, azonban bányászata egyre nehezebben megoldható Európában.

Papírcsónak

Készítsünk csónakot néhány színes papír és egy szívószál segítségével.

Áfonya gyűjtés

Az áfonya népszerű alapanyaga a különböző lekvároknak, gyümölcsleveseknek és gyümölcssalátáknak, de tortákhoz is kiváló, akár díszítésként, akár töltelékként.

Erdély

Erdély Románia egyik turisták által leglátogatottabb régiója. Népszerűségét a rengeteg középkori épületnek, templomnak, műemléknek és természeti...

Metró

A nagyvárosok nélkülözhetetlen tömegközlekedési eszköze. Ez a leggyorsabb módja az úti célok elérésének a városokon belül.

Tanúhegy

Korábbi vulkáni tevékenység bizonyítékául szolgálnak. Főleg bazaltból állnak. Lehetnek koporsó alakúak vagy lapos fennsíkos területek.

Hóhatár

A hóhatár az a tengerszint feletti magasság, ami fölött egész évben megmarad a hó az adott területen. A tényleges hóhatár évszakonként változhat.

Északi táj

Az alábbi videó az északi régiókban elterülő tajgáról szól. Tűlevelű erdők, hűvös éghajlat és ritkán lakott területek jellemzik.

Bányászat után

A bányászat ipari szempontból fontos tevékenység, ugyanakkor a hosszú távú következményeit, mint például a tájképrombolás, gyakran semmibe veszik.

Lignitbányászat

A lignit egy üledékes kőzet, megkövesült ősi növények maradványa, és alacsony fűtőértékű kőszén.

Hidak

A történelem folyamán a hidak stratégiai szempontból létfontosságúak voltak. A mai világban az infrastruktúra fejlődésében játszanak meghatározó szerepet.

Kosárba helyezve!