A kosarad üres

Vásárlás

Darab: 0

Összesen: 0,00

0

Fosszilis erőmű

A fosszilis üzemanyaggal működő erőművekben állítják elő a világszerte termelt villamosenergia nagyobb részét, viszont hatásfokuk közepesnek mondható, és...

Ásványok

Az ásványok olyan, a természetben előforduló anyagok, amelyek szobahőmérsékleten szilárd halmazállapotúak és összetételük kémiai képlettel leírható.

P+R

A nagyvárosokban egyre népszerűbb az úgynevezett "park and ride", azaz parkolj és utazz közlekedési forma. A nagyobb tömegközlekedési csomópontokban...

Római kori romok

A Római Birodalom egykori tartományainak szinte midegyikében máig megtalálhatóak római kori emlékek. A feltárási munkák napjainkban is folynak.

Szocialista építészet

A szocialista realizmus építészeti stílusa az 1950-es években volt jellemző a keleti blokkban. Gúnyosan "sztálinbarokknak" is nevezik ezt az irányzatot.

Tektonikus tó

Tektonikus mozgás hatására kialakuló tavakat nevezzük tektonikus tavaknak. A tektonikus lemezek elmozdulása hatására medencék alakulhatnak ki, amelyek...

Neogótikus templom

Egy neogótikus templom megtervezése közben az építészeket megihletik a gótikus elemek.

Barakk egy munkatáborban

A keleti blokkban számos munkatábort létesítettek, melyeket titokban igyekeztek tartani, még beszélni is tilos volt róluk.

Iparváros

Az iparvárosok életszínvonala gyakran alacsony, emellett a levegő is szennyezett. Az ipari parkok létrehozása azonban megoldást jelenthet ezekre a problémákra.

Skandináviai tavak

Skandinávia tavai a jégkorszaki glaciális erózió által kialakított tavak.

Hagyományőrző lovasok

A lovaglás gyökerei hosszú időre nyúlnak vissza és még ma is akadnak olyan lovasok, akik népviseleti ruhába öltözve ülnek fel a lóra.

Dinamó

A kerékpárra szerelhető lámpák nem csak elemmel működtethetők, hanem „saját erőnkkel” is. Nézzük meg pontosan, hogy is történik mindez.

Kemping

A kempingezés egy tökéletes szabadtéri szabadidős tevékenység. A kempingezés kedvelt fajtája a vadkempingezés, holott ez néhány országban tilos.

Turizmus

A turizmus a 19. században vált népszerűvé. A leglátogatottabb úticélok között szerepel például Párizs, Róma és az Egyesült Államok.

Fenyő

A fenyőfélék gyakoriak a tajga éghajlatú területeken. A fenyő a bútoriparban is fontos alapanyag.

Kisvárosok

A kisvárosok nem olyan népesek, mint a nagyvárosok, de a falvakhoz viszonyítva több szolgáltatást kínálnak.

Hullámzás

A partok közelében a szél által felkorbácsolt hullámok ereje meghatározó tényező a partvonal alakításában.

Görögország

Az európai kultúra egyik bölcsője a több mint 1300 szigettel rendelkező Görögország, amelynek fő húzóágazata a turizmus.

A lovat elsősorban változatos felhasználása miatt háziasították. Jelenleg több mint 300 fajtája létezik.

Fatemplom

Norvégiában számos viking fatemplom található, amelyeket viking istenek tiszteletére emeltek.

Kosárba helyezve!