A kosarad üres

Vásárlás

Darab: 0

Összesen: 0,00

0

Gondolkozzunk görögül

Animáció a matematika tanításához

A matematika tanításához azonnal használható komputeres animációk sorát Ringler András Gondolkozzunk „görögül” című (A Matematika Tanítása 2003/5, 3-8. o.) munkájához kapcsolódó program közlésével nyitjuk. A program a másodfokú egyenletek meglepő geometriai megoldásait mutatja be.
Látogatók száma: 88003

Animált matematika

A matematikai animációk gyűjtésével lehetőséget biztosítunk, hogy tanártársaink a hasonló jellegű munkáikat publikálhassák. Azt szeretnénk, hogy a kollégák ismerjék meg egymás munkáit, illetve munkájuk eredményeit az érdeklődő diákok is láthassák. Szerkesztőségünk célja, hogy ezzel a kezdeményezéssel is megkönnyítse a matematikát tanító kollégák fáradságos munkáját. Bízunk abban, hogy kezdeményezésünkkel – még ha szerényen is, de – elősegítjük a matematikai gondolkodás fejlődését.
Ringler András

Ringler András

Ringler András középiskolai matematika-fizika tanári oklevelét 1969-ben szerezte meg Szegeden, a József Attila Tudományegyetemen, ahol 1972-ben doktorált fizikából, 1994-ben lett a biológiai tudományok kandidátusa, és 2000-ben habilitált a Semmelweis Egyetemen. Tudományos munkájában a biológiai minták fluoreszcenciájának tanulmányozásával foglalkozott. 2005 és 2010 között a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Fizikai és Biofizikai Intézetének volt a vezetője. Oktatási feladatai mellett számos egyetemi jegyzet és tankönyv megírásában és szerkesztésében vett részt és több mint 100 oktatófilmet rendezett.
Kosárba helyezve!